Baza znanja: Downloads > Javna navodila
Uporaba neoriginalnega potrošnega materiala (Toner)
Posted by MatjažS Admin, Nazadnje spremenjeno s strani MatjažS Admin on 30 September 2015 08:46 AM

KYOCERA Document Solutions Europe B.V.

Bloemlaan 4

2132 NP Hoofddorp,    The Netherlands

Hoofddorp, 11.01.2013

 

Spoštovani uporabnik Kyocere,

naj se Vam najprej zahvalim, ker ste izbrali Kyocerine tiskalnike ali večopravilne naprave in jih boste uporabljali tudi v prihodnje. S tem obvestilom bi vas želel opozoriti, kako pomembna za delovanje KYOCERINIH večopravilnih naprav in tiskalnikov, je izbira originalnih tonerjev KYOCERA.

Obstajata dve vrsti tonerjev: originalni KYOCERA tonerji in ne-originalni tonerji. KYOCERA toner je izvirni produkt Kyocere (Original Product), ki je bil izdelan pod blagovno znamko KYOCERA Document Solutions Inc, ki zagotavlja kakovost. Ne-originalni pa so vsi tonerji, ki niso izdelani pod znamko KYOCERA Document Solutions. Obstajata dve vrsti ne-originalnih tonerjev: ponarejeni tonerji (counterfeit toners) in kompatibilni tonerji drugih proizvajalcev (third party toners).

Ponarejeni tonerji so lažni. So imitacija ali kopija Kyocerinega proizvoda, katerih embalaža daje vtis, da gre za izdelek korporacije KYOCERA Document Solutions ali za izdelek, ki je nastal s privolitvijo KYOCERE Document Solutions. Embalaža ponarejenih tonerjev ali ponarejeni tonerji uporabljajo nedovoljeno in neavtorizirano ime blagovne znamke KYOCERA. Vsakršna proizvodnja in uporaba ponarejenih izdelkov pod imenom «Kyocera« se smatra za kršitev in kaznivo dejanje. KYOCERA Document Solutions bo uporabila vsa pravna sredstva proti tistim kršiteljem - podjetjem ali fizičnim osebam po vsem svetu - ki proizvajajo ali prodajajo ponarejene izdelke pod imenom »Kyocera«. Uporaba ponarejenih tonerjev predstavlja kršitev zakona.

Kompatibilni tonerji drugih proizvajalcev (third party toners) niso izdelki Kyocere, ampak so proizvodi drugih blagovnih znamk, lahko tudi neimenovanih. Takšni tonerji sicer so kompatibilni z izdelki KYOCERA, vendar niso proizvedeni v korporaciji KYOCERA Document Solutions, ampak predstavljajo produkte "tretjih proizvajalcev". Uporaba teh tonerjev   ni prepovedana.

Uporabnike naprav zato opozarjamo, da zaradi uporabe ne-originalnih tonerjev, KYOCERA ne jamči brezhibnega delovanja naprav. Ker tonerjev »tretjih proizvajalcev« ne testiramo, tudi ne moremo zagotavljati kompatibilnosti teh izdelkov s Kyocerinimi. Naj vas opozorim še, da uporaba ne-originalnih tonerjev pomeni tudi varnostno tveganje, saj ni jasno, ali so bili ti izdelani v skladu z najvišjimi varnostnimi in kakovostnimi standardi, ki veljajo za originalne KYOCERINE izdelke. Ne-originalni tonerji lahko poškodujejo tiskanike ali večopravilne naprave KYOCERA. Tehnične okvare ali druge težave z napravami, ki bi jih povzročila uporaba ne-originalnih tonerjev (ponaredkov ali tonerjev »tretjih proizvajalcev«), ne bodo predmet reklamacijskih zahtevkov, ki bi jih sprejelo podjetje KYOCERA Document Solutions.

 

Ryuichi Yamada

Direktor pravnega oddelka in oddelka za zaščito intelektualne lastnine

KYOCERA Document Solutions Europe B.V.

 

Z lepimi pozdravi,

Commercial Register Amsterdam no. 34070221 V.A.T. number: NL001454924B01Attachments 
 
 tüv_2_page_summary_v2.pdf (443.03 KB)
 letter - re-pack toner.pdf (198.43 KB)
 tüv germany kyocera_presentation_tk590.pdf (1.68 MB)
 kde_toner_warning_letter_slovenian.pdf (813.54 KB)
 kde_toner_warning_letter_jan2012.pdf (789.39 KB)
(1 vote(s))
This article was helpful
This article was not helpful

Comments (0)
Post a new comment
 
 
Full Name:
Email:
Comments:
CAPTCHA Verification 
 
Please enter the text you see in the image into the textbox below. This is required to prevent automated registrations and form submissions.

Help Desk Software by Kayako servis.xenon-forte.si/index.php?